Oude man

Mensen fotograferen, ik blijf het lastig vinden. Ik kan natuurlijk eindeloos en risicoloos schoolgebouwen, paddenstoelen of roestige fietsen fotograferen, maar die 8 miljard soortgenoten zijn ook boeiend, mooi, leuk, of anderszins de moeite waard om voor de lens te hebben.

 

Helaas ben ik nogal voorzichtig bij het fotograferen van mensen. Om niet te zeggen een ongelooflijke schijtebroek. Ik denk al gauw dat mensen het vervelend vinden. Of ik ben bang dat ze een kort lontje hebben en meteen gaan roepen dat ik die camera weg moet doen. Privacy en zo, u weet wel.

 

Niet dat die mensen dat helemaal goed begrepen hebben, want in de openbare ruimte mag je wel degelijk foto's maken. Uiteraard zijn er wel beperkingen aan wat je vervolgens met zo'n foto doet. Ook zijn er natuurlijk situaties waarvan je gevoel je hopelijk vertelt dat het niet gepast is om die vast te leggen.

 

En dus: vraag of het mag (al kan dat ten koste van de spontaniteit gaan). Maar ook dát moet je dan wel weer durven. Het is al heel wat keren voorgekomen dat ik het mooie beeld al lang gezien had, maar toch doorliep omdat ik het niet durfde. Maar soms kreeg ik er de pest in. Dan liep ik terug, vatte moed en vroeg het gewoon. En dan was het prima!

 

Alleen toen ik die drie prachtige meiden zag, ging ik dat als oude man toch echt niet aan ze vragen. Er zijn grenzen. Maar toen kwam opeens de vraag van hún kant: "Meneer, wilt u een foto van ons maken? Met mijn mobieltje?"

 

"Natuurlijk, mag ik er dan ook een paar met mijn eigen camera maken? Ik stuur ze vanavond aan jullie toe, en als er eentje bij is die jullie mooi vinden, mag ik die dan op mijn website zetten?"

 

Safae, Leila en Marwa, bedankt!


Commentaren: 3
 • #3

  Ben de Ponti (vrijdag, 14 juli 2023 09:11)

  En daar hou ik van.... spontaan was de gedachte, met respect de uitvoering... en.... een meer dan mooi resultaat, waarin de lach van het linkse meisje de show steelt. Dit wordt versterkt door de ondoorgrondelijk blik van de vriendin rechts. Bravo!

 • #2

  Francine (zondag, 25 oktober 2020 08:15)

  Mooie dames, mooie lichtval en mooie achtergrond, mooi mooi mooi Wouter!

 • #1

  Lucy (donderdag, 15 oktober 2020 01:27)

  Lief!