Ongemak

Vrijheid van meningsuiting! Als we ergens trots op kunnen zijn, is het wel op artikel 7 van de Grondwet: "Voor het openbaren van gedachten of gevoelens heeft niemand voorafgaand verlof nodig wegens de inhoud daarvan, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet."

 

Betekent dit dat je alles mag roepen bij een demonstratie? Nee! Het is aan de officier van justitie om op te treden tegen individuele demonstranten die zich schuldig maken aan strafbare uitlatingen zoals haatzaaien en beledigen.

 

Toen ik las dat de actiegroep Viruswaanzin van plan was tegen de beperkingen vanwege het coronavirus te gaan demonstreren op het Malieveld, wilde ik ernaar toe. Niet om mee te doen, maar om te fotograferen. Bij voorgaande demonstraties was namelijk gebleken dat er mensen op af kwamen die niet alleen tegen mondkapjes en "anderhalve meter" waren, maar ook tegen het kabinet, het RIVM, de media, het 5G-netwerk, Google, Bill Gates en noem maar op.

 

Ook zonderlingen die hydroxychloroquine promoten, menen dat de aarde plat is of ten strijde trekken tegen het internationale pedofilienetwerk waarvan machtige politici zich zouden bedienen, wil je zien. Althans ik met mijn camera wel.

 

Ik vond het een ongemakkelijke middag. Enerzijds heerste er een gezellige en lieve hippiesfeer, anderzijds straalde de bozige geschiftheid van sommige koppen af. Uiteraard liet iedereen zich graag fotograferen, want het ging tenslotte om aandacht.

 

Neutraal-vriendelijk keek ik de mensen aan, ook de mevrouw die onze minister van volksgezondheid vergeleek met Joseph Mengele, de kamparts van Auschwitz die medische experimenten op gevangenen deed. Wat een afschuwelijke vrouw, hoe smakeloos, pervers en verdorven kun je zijn! Was ik maar officier van justitie, dan kon ik de aanwezige agenten vragen dat secreet een overnachting op staatskosten aan te bieden en voor de rechter te brengen. Maar ja, ik was er om foto's te maken.


Commentaren: 6
 • #6

  Victor de Mos (maandag, 03 augustus 2020 11:01)

  ik hoop dat de Jonghe aangifte doet.vergelijken met Mengele kan toch niet ?

 • #5

  Francine Rietman (zondag, 02 augustus 2020 22:34)

  Een prachtfoto van de waanzin ten top! Liefs!

 • #4

  Theo (zondag, 02 augustus 2020 21:31)

  Dit zijn van die momenten waarop ik blij ben dat ik een amateurfotograaf ben en dat mijn Sony in de kast mocht blijven. Ik was dan ook niet graag met je mee gegaan om van deze malloten treffende kiekjes te maken, waarin jij overigens wel bent geslaagd. Niet alleen in de foto's trouwens, maar ook in dit sterke blog.

 • #3

  Symone (zondag, 02 augustus 2020 19:48)

  Zo is het Wouter. En die mevrouw mag van mij ook opgesloten worden. Wat een idioterie. En gelukkig hebben we vrijheid van meningsuiting maar dat kan ook totaal doorslaan in allerlei idiote complottheorieën.

 • #2

  Henriëtte&Edward (zondag, 02 augustus 2020 19:24)

  Bijzonder dat je hier naartoe bent gegaan. Wij zijn het geheel met je eens. Maar vrijheid van meningsuiting gaat boven alles, zolang het maar vredig gebeurt.

 • #1

  Casper van Nugteren (zondag, 02 augustus 2020 19:10)

  Gelijk heb je, Wouter.
  Redeloos volk.
  Moedig om daar tussen te lopen.
  groet!