Scheef!

Trouwt - zomer 2019 - een kleindochter van prinses Gracia van Monaco, worden kosten noch moeite gespaard om dat groots te vieren, maar vergeten die sukkels Wouter Lucassen voor een mooie foto in te vliegen. Want: horizon scheef! De Middellandse Zee loopt richting Israël leeg.

 

Was de fotograaf misschien bloednerveus? Dat moet haast wel. Van een profi mag je verwachten dat hij (of zij) zijn camera gewoon recht houdt. Bij sommige camera's kun je je daarbij laten helpen door in de zoeker een waterpasje te laten verschijnen. Dat is handig als je – zoals ik – in de hectiek van het moment je camera vaak scheef houdt. Verder had hij moeten zien dat Charlotte haar rechterhand buitengewoon onelegant op het muurtje heeft geplaatst. Dan was het misschien een mooie foto geworden, behalve dan dat de bruidegom het matje in zijn nek met wel erg veel olijfolie heeft ingesmeerd. Maar dat is Dimitri's eigen schuld.

 

Maar dan. Je komt thuis, kopieert je foto's naar je computer en gaat kijken welke beelden meteen de prullenmand in kunnen, welke ermee door kunnen, en welke echt de moeite waard zijn. Dan moet die scheve horizon je toch opvallen?

 

Het is wijs om dat beoordelen en selecteren in alle rust te doen. Neem eerst een boterham en koffie en begin dan. Bij mij kijkt Carla vaak mee, want vier ogen zien meer dan twee.

 

En repareer dan die horizon! Daar heb je niet eens het dure Photoshop voor nodig; met allerlei gratis software kan het ook.

 

Een scheve horizon mag trouwens best, maar doe het dan om artistieke redenen expres en overdrijf.

 

Als Charlotte en Dimitri op 1 juni hun trouwdag gaan vieren, ben ik beschikbaar.


Commentaren: 2
 • #2

  Wouter (maandag, 15 juni 2020 23:35)

  Ik neem aan, Iris, dat je niet mij maar de bruidegom bedoelt.
  Nou je 't zegt, hij heeft ook kleine klauwtjes.

 • #1

  Iris Buitenzorg (maandag, 15 juni 2020 23:08)

  Eng mannetje!